mobile logo


featured image

Nutritia, parte esentiala a unui stil de viata sanatos

posted on 23 June 2019 /

A venit vara. Consumam sau reducem grasimile din alimentatie? Cat timp alocam antrenamentelor XBody si de ce uneori programele de exercitii nu dau rezultatele mult dorite sau chiar mai dezamagitor, ne ofera contrariul a ceea ce ne dorim cu adevarat: tonifiere, slabire, remodelare corporala, tratarea si prevenirea celulitei?

Asadar, in articolele precedente am exemplificat pe scurt, cateva alimente benefice organismului cat si o mica trecere in revista a alimentelor total interzise, toate acestea ajutandu-ne sa ne formam un obicei a stilului de viata sanatos.
Nu suntem adeptii “dietelor minune”, acestea functionand pentru o perioda foarte scurta de timp si cu nenumarate sacrificii. A priva organismul de nutrieti esentiali, nu insemana ca suntem sanatosi chiar daca vom obtine cateva kilograme in minus. Din contra, in timp, organismul nostru va avea diverse carente, astfel incat pe perioade lungi de timp vom simti repercursiunile a ceea ce, in trecut, “dietele miraculoase” ne ajutau oarecum sa slabim, in mod nesanatos bineinteles.

Cat despre grasimile din alimentatia noastra, sunt parte importanta, precum si uleiurile esentiale, proteinele si fibrele pe care le furnizeaza fructele, legumele, nucile si alimentele de origine animala de calitate superioara. Avem nevoie de grasimi bune, deoarece ne ofera energie, transportand substantele vitale de care are nevoie intreg organismul, in final conferind sanatate tuturor celulelor. Trebuie sa retinem un aspect important referitor la grasimi, si anume, acela ca ele constituie partea componenta de baza a celulelor care formeaza organismul.

In concluzie, prin grasimi sanatoase intelegem:
• peste (sardine, somon, macrou)
• ficat
• seminte (dovleac, chia, in)
• lactate de calitate superioara (iaurt, branza)

De evitat:
• Grasimile procesate, rafinate, oxidate, prajite
• Margarina
• Mezelurile de toate categoriile
• Produse de patiserie
• Sosuri, etc
Chiar daca a venit sezonul cald, trebuie sa ne formam un stil de viata sanatos bazat pe cate putin din fiecare categorie de nutrienti de care are nevoie organismul uman pentru functionarea in parametrii normali. Nutritia, pastrata in echilibru cu sportul, ne furnizeaza un tonus de invidiat si ne influenteaza in mod pozitiv atat fizic cat si psihic.

Noi, studioul Pure Shapes va stam la dispozitie cu programe personalizate si antrenamente eficiente XBody, astfel incat rezultatele obtinute sa fie pe masura asteptarilor dumneavoastra!
Verifica noutatile pe site, contacteaza-ne, iar noi ne vom ocupa de personalizarea antrenamentelor tale.

Share
Tagged With
Suna acum !
Lasa mesaj !